Nyt on koko Crosstraining workshop puserrettu läpi. Sitten seuraavana pääseekin jo ensi viikosta alkaen CT voima -tunneille treenaamaan oikeen kunnolla. Toisen treenipäivän aiheena olivat rinnalleveto ja ylöstyöntö tangolla sekä kahvakuulaliikkeinä tempaus ja turkkilainen ylösnousu. Treenit kuitenkin keskittyivät enemmän rinnallevetoon ja ylöstyöntöön, koska liikkeen opettelu vei aikaa sen monivaiheisuuden takia. Toisen tekniikkapäivän ohjaajana toimi Milla. Millalle täytyy antaa pisteet hauskan erilaisesta alkulämpästä! Se oli todella monipuolinen ja kroppaan sai hyvin lämpöä ja liikkuvuutta erilaisilla harjoitteilla. Lämmittelyssä käytiin jopa ranteet erittäin hyvin läpi, enkä muistakkaan milloin olisin viimeksi esimerkiksi kottikärryäkään tehnyt.

Rinnallevedon harjoittelu aloitettiin kepin avulla ja tekniikkaa läpikäytiin huolellisesti osa osalta. Ensiksi kepillä haettiin tuntumaa siihen, miten tangon liikerata kulkee jalkoja pitkin ja mahdollisimman lähellä kroppaa. Siitä edettiin kokonaisen rinnallevedon harjoitteluun. Itselläni ongelmakohdaksi alkuun muodostui tangoon liikeradan kulku lähellä kroppaa. Innokkaana harjoitellessa tanko kaartoi välillä reippaan matkan kropasta irti, mutta hitaammilla vetoharjoituksilla ja kunnon keskittymisellä alkoi tankokin pysymään lähempänä kroppaa. Rinnallevedosta edettiin pikkuhiljaa yhdistämään liikerataan mukaan myös ylöstyöntö. Ylöstyönnössä tärkeintä itselle oli keskittyä käsien suorana ylösmenemiseen, mutta tämäkin helpottui huimasti kun vinkattiin ajattelemaan käsivarsien menevän korvien viereen. Saksiasento oli muutaman toiston jälkeen helppo saada tukevaksi. Useiden toistojen jälkeen pää alkoi loppua kohden mennä solmuun kaikesta uuden ajattelusta. Kuitenkin liike oli ennakkoluulojen jälkeen todella koukuttava!

Kahvakuulaliikkeistä harjoittelimme ensiksi turkkilaista ylösnousua. Alkuihmettelyn ja muutaman kokeilun jälkeen liikerata jäi hyvin mieleen. Tätä täytyy joskus testata minkä kokoisella kahvakuulalla liike pysyy vielä hallittuna. Tempausta harjoittelimme heijauksen avulla ja keskityimme pääosin oikean liikeradan harjoitteluun. Uskon CT Voima -tunneilla näihinkin perehdyttävän enemmän.

Workshopin viimeisenä päivänä kerrattiin aiempina päivinä harjoitelluista liikkeistä etu- ja takakyykky sekä rinnalleveto ja ylöstyöntö. Kertauspäivähn ohjaajana toimi Nina. Aluksi taas muistuteltiin liikeradat mieliin kepin avulla, mutta pian siirryimmekin tekemään toistoja tangolla. Voin ilokseni todeta, että kyykyt sujuivat paljon vahvemmin kuin aiemmin. Workshopin tekniikkatärpit olivat jääneet hyvin mieleen ja omiin ongelmakohtiin keskittyminen on auttanut kehittämään tekniikkaa. Takakyykyssä asento pysyi hyvänä ja olen opetellut nyt alusta asti hengittämään kunnolla tekemään lähtiessä liikkeessä kuin liikkeessä. Siltikin etukyykky on itselläni takakyykkyä vahvempi ja helpompi tehdä. Etukyykyn tekniikan ollessa kunnossa, uskaltautuikin tankoon heittämään kertaustunnilla jo lisäpainoja kyytiin. Näitä on workshopin pohjalta mukava lähteä työstämään vahvemmiksi.

Myös rinnalleveto ja ylöstyöntö luisti paremmin. Enää ei liikeradan eri vaiheita tarvinnut muistella niin paljon kuin ensimmäistä kertaa tehdessä ja liikettä pystyi tekemään hallitusti jo raskaammallakin kuormalla. Oikeastaan isommalla kuormalla tehdessä vasta kunnolla huomasi, kuinka tärkeää oikea tekniikka liikkeessä on. Aiemmat kevyiden harjoittelupainojen ongelmakohdat jäi pois, kun huomasi liikkeen sujuvan paljon näpsäkämmin kun jo alusta asti piti tangon mahdollisimman lähellä kroppaa. Uskon tekniikan loksahtavan tässäkin liikkeessä lopullisesti kohdilleen, kunhan sitä säännöllisemmin viilaa kunnon painoilla.

 

Workshopille osallistuminen oli aivan huippu juttu! Tekniikkapäivät olivat tiiviit ja erittäin opettavaiset. Sekä parityöskentely että aktiivinen ohjaus toivat kaikkiin liikkeisiin hyvää tsemppausta ja varmuutta. Yhteensä 5,5 tunnin workshopista jäi taskuun paljon hyviä oppeja ja mietteitä jatkoa varten ja ennenkaikkea suuri motivaatio näiden moninivelliikeiden työstämiseen. Jo ensimmäisen tekniikkapäivän jälkeen kyykyt ja mave siirtyivätkin heti vahvaksi osaksi salitreenejäni, sillä näistä isoista liikkeistä on tullut lemppareitani hetkessä.

Viimeisen workshop päivän päätteeksi testasinkin vielä itsenäisesti hieman leuanvetoja vastuskuminauhoilla. Pääsin kuin pääsinkin ohuemmalla vastuskuminauhalla ylös asti, kuin millä olen aiemmin harjoitellut. Pikkuhiljaa sitä poweria alkaa tarttumaan. Huikeinta päivässä oli saada ensimmäisten joukossa Crosstrainingpassi, josta tunnistaa kaikki workshopin suorittaneet.

Joten nyt kaikki muutkin vaan tutustumaan Crosstraining workshop -tarjontaan ja ottamaan osaa tähän loistavaan tekniikkaharjoitteluun! 🙂 Lisätietoja TÄÄLTÄ

Maiju