Viimeinkin koitti suuresti odottamani päivä, jolloin pääsin Konsta Koivurannan ohjaamana tutustumaan kehonpainoharjoittelun saloihin Voimalalla. Osa workshopin liikkeistä oli minulle ennestään tuttuja, joita harjoiteltiin useiden eri variaatioiden kera. Joukkoon mahtui myös uusiakin liikkeitä, joista useimmat tosin olivat kovasti voimaa vaativia, mutta onneksi vastuskuminauhaa apuna käyttäen pystyi moneen liikkeeseen hakemaan ensikokeilua. Ennen workshoppia olin Konstan huimia treenivideoita käynyt katselemassa, joten tiesin saavani workshopista varmasti paljon irti. Kehonpainoharjoittelu on alkanut kiinnostamaan minua entistäkin enemmän ja tulenkin varmasti hyödyntämään uusia opittuja juttuja jatkossa.

Aivan treenien aluksi haettiin kevyellä vastuskuminauhalla kroppaan hyvää herättelyä, lämpöä ja liikkuvuutta. Ranteista jalkoihin asti koko kroppa verryteltiin lämpimäksi ja pian päästiinkin itse toimintaan.
Workshopissa ensimmäisenä harjoiteltiin ehdottomasti lemppariliikettäni eli käsilläseisontaa. Pääalaspäin oleminen on minulle tuttua aiempien harrastuksien pohjalta ja jonkun verran käsillä seinää vasten seisontaa harjoitelleena asento oli helppo hakea suoraksi, mutta tasapainoilussa vaadin vielä paljon harjoitusta. Sainkin paljon hyviä tärppejä, joiden avulla pystyn entisestään kehittämään seisontaa. Erityisesti katseen suuntaaminen sekä kämmenien asento olivat asioita, joita en ole aiemmin edes sen tarkemmin ajatellut väärinpäin seistessä. Uskon, että workshopin ansiosta tulen entistä useammin valitsemaan päälläseisonnan sijaan käsilläseisonnan ja pyrkimään kohti vapaata seisontaa.

Seuraavana kävimme läpi ylävartalon dynaamisia perusliikkeitä kuten punnerruksia ja kehonpainosoutua. Kehonpainosoutua olen silloin tällöin tehnytkin ja pidän sen simppeliydestä ja siitä että, liikkeen tehoa voi säätää asennon kulmaa vaihtamalla. Perinteisiä etunojapunnerruksia olen myös harjoitellut säännöllisesti. Voiman kasvaessa haluan kuitenkin haastaa itseäni aina vaan uudelleen, joten uusista punnerrustekniikoista esimerkiksi taittopunnerrus ja tiikeripunnerrus tulevat varmasti olemaan hyviä vaihtoehtoja perinteiseen punnertamiseen. Taittopunnerrus on tehokas ja varsin yksinkertainen, mutta liikkeeseen pystyy hakemaan lisää tehoa ja haastetta esimerkiksi korokkeilla ja omaa asentoa vaihtelemalla. Tiikeripunnerrus oli liikeradaltaan hieman haastavampi, eikä se aivan ensi yrittämällä helposti onnistunutkaan. Harjoittelu siis jatkukoon. 🙂

Punnerruksien jälkeen edettiin leuanvetoihin ja muscle uppeihin. En ole koskaan saanut yhtäkään leukaa, joten vastuskuminauhaa apuna käyttäen innostuin nyt harjoittelusta kovasti. Kuminauhan avulla pystyin kompensoimaan puuttuvaa vetovoimaa ja sain kiinni tekniikasta sekä hyvän fiiliksen, kun kerrankin pääsin edes ylös asti. Leuanvetojen harjoittelu onkin yleensä tyssääntynyt siihen, koska en ole siinä onnistunut saatika koittanut ikinä kuminauhan apua. Isot peukut annan workshopin treenikavereille, joista osa lähti hienosti myös suorittamaan muscle uppeja. Itselle riitti innostuminen leuanvetoihin, mutta eiköhän joskus vedoissa kehityttyä tule muscle uppia myös kokeiltua.

Viimeisimpänä harjoittelimme etu- ja takavaakaa. Ne ovat huikean hienoja voimaliikkeitä ja varsinkin Konstan esimerkkien jälkeen olin vakuuttunut. Onneksi kuminauha oli hyvänä avustajana etuvaa`an kokeilussa, joten liikkeen ideaan ja asentoon pääsi kiinni. Ilman kuminauhaa liike ei tule kyllä onnistumaan ilman pitkää harjoittelua. Takavaakaan kuminauhaa ei pystynyt apuna oikein käyttämään, joten asennon kokeilu jäi omalta osaltani hieman epämääräiseksi roikuskeluksi. Kuitenkin innostuin näistäkin liikkeistä, joten ehkä niitä tulee silloin tällöin voiman kasvaessa kokeiltua! Kirsikkana kakun päällä workshopissa oli Konstan voimannäyttö ihmislipussa.

Workshopista jäi itselleni todella hyvä fiilis! Pari tuntia meni todella nopeasti ja kotiin lähtiessä kropan vapinasta huomasi, että johan tuli treenattua! Treenien ohessa oli myös mukava jutustella uusille tyypeille ja huomata muidenkin treeni-innon olevan huipussaan. Pidin myös vastuskuminauhoista niin paljon, että päätin laittaa ne hankintaan, jotta saisin jatkossa niiden avulla monipuolistettua treenejäni. Suosittelen suuresti kehonpainoharjoittelua ja tälläisia workshoppeja ihan kaikille.

Nyt treenit jatkuvat ryhmäliikuntatuntien parissa ja seuraavana uutena treenijuttuna tulee olemaan 23.8. alkava crosstraining workshop, jonka suorittamisen jälkeen pääsen osallistumaan Voimalan crosstraining- tunneille. Tehokkaat voimatreenit ovat siis tulevaisuudessakin taattu. 🙂 Innolla taas jatkoa odottaen!