Syksy on tullut ja pikkuhiljaa pimenevät päivät ovat vieneet energiatasoja hieman kesän jäljiltä alaspäin. Onneksi tarpeeksi sähäkät treenit ja niiden vastapainona kunnon lepo ovat saaneet potkua päiviin.

Lähdin rohkeasti sen enempää tuntikuvauksia tarkemmin lukematta testaamaan tabata-tuntia. Tunnin alussa kysäisin kanssatreenaajalta millaista tabata oikein on ja ainakin kovaa sykkeenkohotusta kerrottiin olevan luvassa. Ja sitähän se olikin, syketreeniä parhaimmillaan! Tunnilla tehtiin aina yhtä tai kahta liikettä 8x20 sekuntia ja välissä oli aina 10 sekunnin huilitauko. Koko sarjan suorittamisen jälkeen pidettiin vähän pitempi tauko, jonka jälkeen lähdettiin taas uuden sarjan pariin.

Tabata-tunnin alussa sen sanottiin olevan asennetta vaativa tunti. Tämä puolen tunnin tehotreeni oli mukavaa vaihtelua tämänhetkisiin ns. perustreeneihini, joissa sykettä ei aina niin kovasti saa kohotettua. Ninan ohjaus siivitti haastamaan itseä vielä entistä tehokkaammin ja jaksamaan tunnin aina loppuun asti.

Toisena syksyn uutena mukavana lajina olen löytänyt kahvakuulan. Kahvakuulaa olen aiemmin käyttänyt treeneissä vaan muutaman liikkeen muodossa, en siis ole kokonaisilla kahvakuulatunneilla ennen Voimalalla aloittamista käynyt. Voimalalla kahvakuulaa olen käynyt heiluttelemassa Tiinan tunneilla. Tiinan reipas ja iloinen ohjaustyyli tempaisee mukaansa.

Kahvakuulailu haastaa kroppaa laajoilla liikeradoillaan mukavasti. Siinä sivussa kehittää myös kehonhallintaa ja saa liikkuvuutta. Kahvakuulailu on omanlaistaan voimatreeniä, jossa oppii käyttämään koko kroppaa erilaisissa nostoissa ja heilautuksissa apuna. Voisin sanoa kahvakuulailun olevan minulle leppoisaa ja hyvänmielen treeniä. Paras fiilis on, kun huomaa tuttujen liikkeiden sujuvan hieman raskaammallakin kuulalla.

Nyt kun Voimalan treenit ja uudet treenitavat ovat tulleet tutuiksi, olen ajatellut koostaa itselleni tavoitteita tulevaisuutta varten. CT-tunnit ovat loistava keino nousujohteiseen harjoitteluun, sillä niillä tunneilla pääsee kärryille muun muassa omista harjoittelupainoistaan ja pystyy realistisia tavoitteita asettamaankin.

Innolla jään odottamaan, mitä kaikkea syksyn aikana saan vielä aikaiseksi. 🙂

-Maiju