Vuosi 2017 lähenee loppuaan ja tämä vuosi onkin ollut treenivuotena hyvin aktiivinen ja olen oppinut eri liikuntalajeista paljon uutta. Myös uusia treenikavereita sekä treenaamisesta innostuneita kavereita on matkan varrella mukaan tullut. Kun vertaan vuosia 2016 ja 2017 keskenään, ovat ne olleet aivan erilaisia. Vuonna 2016 treenilajeinani oli pääasiassa tankotanssi, rengasstrapetsi ja jooga. Kuntosalille meneminen ei houkutellut silloin yhtään. Näiden lajien harrastaminen kuitenkin hiipui opiskelujen loputtua, kun työvuorot ja treenitunnit menivät jatkuvasti päällekkäin. Ja koska kuntosali ja lenkkipolut eivät aina sytyttäneet, jäi liikkuminen hiljalleen vähemmälle.

Täyskäännös liikkumiseen tuli, kun vuodeksi vaihtui 2017. Alkuvuodesta starttailin kaverin kanssa kuntosalitreenit käyntiin, keväällä lumien sulaessa ja auringon ilmestyessä treeneihin tuli mukaan lenkkeily ja päälläseisonta. Uusina lajeina tuli kokeiltua myös muuanmuassa thainyrkkeilyä ja crossfittiä. Kesä meni aamusalilla ja porrastreeneissä rampatessa, mutta loppukesän myötä kuvioihin mukaan tuli Voimala! Voimala onkin tarjonnut vuoden parhaimmat tekniikkaopit ja treeni-innostukset. Voimalalla olen päässyt tutustumaan erilaisiin ryhmäliikuntatunteihin ja olenkin todennut, että Voimalan tuntitarjonta on Jyväskylän liikuntakeskuksista ehdottomasti monipuolisin ja houkuttavin. Tunteja on hyvin tarjolla viikon jokaisena päivänä ja muutamia aamutuntejakin kalenterista aina löytyy. Myös Voimalan erilaiset workshopit ja illanvietot ovat tuoneet mukavia piristyksiä ryhmäliikuntatuntien keskelle.

Voimalalla vuoden huippuja treenihetkiä oli useita. Ensimmäisenä on ehdottomasti mainittava Konsta Koivurannan kehonpainoworkshop josta pidin erityisen kovasti! Workshop sisälsi haastavia ja voimaa vaativia liikkeitä, joita kuitenkin pääsi vastuskuminauhojen avustuksella kokeilemaan. Workshopista päällimmäiseksi fiilikseksi jäi halu oppia lisää ja suuri arvostus kehonpainoharjoittelun taitajia kohtaan. Voimalan avoimien ovien viikolla ollut käsilläseisonta/kehonpainotunti oli myös mielenkiintoinen. Onnekseni Voimalan alkuvuoden 2018 lukujärjestykseen on sisällytetty kehonpainoharjoittelua! Itse pidän kehonpainoharjoittelusta siksi, koska se on erittäin hyvää vastapainoa voimaharjoittelulle ja molemmat treenit tukevat vahvasti toisiaan. Kehonpainoharjoittelu onkin helpoin tapa kehittää itseään monipuolisesti, joten tulen varmasti osallistumaan uudelle tunnille aina kun vain pystyn. Ehkäpä käsilläseisontaprojektini tulee saamaan kyseiseltä tunnilta lisää vauhtia. 🙂

Yksi treenamiseni mullistavista kokemuksista oli CT workshoppiin osallistuminen. Workshopin tekniikkaopit olivat suurimmalta osin minulle ennestään vieraita, joten workshopista jäi taskuun paljon oppeja. Myös CT:n omanlainen treenityyli sopii minulle. Jokaiseen suoritukseen keskittyminen pysyy kohdallaan, kun toistoja ei hinkata mielettömiä määriä. Lyhyet sarjat isohkoilla painoilla ovat selvästi vahvistaneet kroppaani. Vuoden viimeisissä CT-treeneissä otettiinkin uudet ykkösmaksimit penkissä, mavessa ja kyykyssä. Riemu olikin suuri, kun tulokset olivat kehittyneet alkusyksyn ykkösmaksimeista, vaikka treenini eivät loppuvuoden monien mutkien takia aivan säännöllisenä olekkaan pysynyt. Kehittyminen näkyi myös siinä, kun vertailin alkusyksyn ja loppuvuoden kehonkoostumusmittaustuloksia.

CT harjoitteluun suuresti hurahtaneena iloitsinkin uutisista, että alkuvuodesta 2018 CT tunnit tulevat lisääntymään. Uuden kalenterin mukaan tunteja onkin luvassa mahtavasti kuutena päivänä viikossa! Tunnit tulevat jaksottumaan siten, että on erikseen kyykky-, mave- ja yläkroppapäiviä ja pääliikkeiden ympärille rakentuu erilaisia avustavia liikkeitä. Myös uutta välineistöä on luvassa, joten alkuvuoden treenikuviot eivät voisi enää paremmalta kuulostaakkaan. 🙂 Ensi vuonna vahvemman minän rakentaminen jatkuu, tämä syksy on ollut hyvä startti voimaharjoittelun suhteen. Nyt voi loppuvuoden hengähtää juhlapyhien keskellä kevyempien treenien parissa, mutta tammikuussa sitten tykitetään taas täysillä!

Hyvää joulua ja voimakasta uutta vuotta kaikille! 🙂

T: Maiju